100

Web Tasarım İpuçları

Web Tasarım İpuçları

Bir web sitesini başarılı kılan bir çok özellikten söz edilebilir, sadece görsel elementleri içermeyen bu özelliklere birlikte göz atalım.

İçerik

Öncelikle türü ne olursa olsun bir web sitesindeki içeriğin kaliteli olması gerekiyor, detaylı bilgiler, kullanıcının beklediği güncel veriler ve fazlası. Temiz ve doğru verilen içerik aynı zamanda kullanıcılarda güven duygusunun oluşmasına da sebep olur. Aynı zamanda zengin içerik, arama motorlarının sitenizi daha üst sıralarda çıkarma ihtimalini de yükseltir.

Basit ve Çekici Tasarım

İyi bir web sitesinin tasarımı, hem profesyonel, hem de basit olmalıdır. Flash ve benzeri aşırı hareketli siteler kullanıcıya rahatsızlık verebiliri. İyi bir tasarımda kullanıcının odağından uzaklaşmayacağı, mümkün olduğu kadar sade öğeler seçilmeldir. Ziyaretçiye mesajın en basit ve anlaşılır yoldan verilmesi amaç edinilimeli, sert renkler, gereksiz karmaşa ve ağır tipografik oluşumlardan kaçınılmalıdır. 

Kolay Navigasyon

Bİr çok sitede ortalama ziyaret süresinin saniylerle kısıtlı olduğunu varsayacak olursak, navigasyonun değerini daha iyi anlarız. Çok hızlı şekilde anlaşılabilir, basit ve kullanıcıya yol gösteren navigasyonlar, sitenin kullanılabilirliğini artıracağı gibi, genel olarak başarısına da etki edecektir. İstisnalar hariç tutulursa bir kullanıcı için finaldeki bilgiye en fazla 2 tıklama ile ulaşması önerilir.

Benzersiz Fikir

Web sitesinin görsel ve fonksiyonel detayları bir yana, mümkün olduğunca daha önce yapılmamış, denenmemiş bir konu üzerine odaklı olması, başarılı olmasında etken olacaktır. Orjinal bir fikirle yola çıkan bir çok girişimin ne kadar başarılı olduğunu unutmayın…

Tazelik

Sitenin içeriği ne kadar güncel tutulursa, başarıya ulaşmanız o kadar kolaylaşır. Rss uygulaması, newsletter (E-bülten) ve benzeri bir çok fonksiyonu sitenizde birleştirir ve güncel içeriklerinizi kullanıcılarınızla paylaşırsanız, hem bilinirliğinizin artar hem de ziyaretçilerinizde sitenin daima güncel içeriklere sahip olduğu duygusunu çok daha kolay hissetirebilirsiniz.

Takip

Sitenizi çeşitli analytics programları ile takip altında tutmayı unutmayın. Buralardan edineceğiniz sonuçlara dayanarak iyileştirmeler, optimizasyonlar yaparak sitenizin kullanılabilirliğini artırabilirsiniz.

Hız

Sitenizdeki görsel ve metin öğeleri dengeli tutarak aynı zamanda, iyi bir servis sağlayıcı ile çalışarak kullanıcılarınıza hızlı ve sorunsuz şekilde ulaşmasını sağlayın. Zaten çok kısa olan ziyaret sürelerini, bir de açılmayan sayfalar, yüklenmeyen görseller ile asla baltalamayın..