100

‘Landing Page’ Nedir? Nasıl Yapılmalı?

‘Landing Page’ Nedir? Nasıl Yapılmalı?

‘Landing Page’in Türkçe karşılığı “Varış Sayfası” veya ‘İniş Sayfası’dır.  ‘Landing Page’, internette bir online reklam veya sosyal medyada herhangi bir link tıklandığında tüketicinin yönlendirildiği sayfaya denir. ‘Landing Page’ler, belirli bir hedef kitleye veya amaca yönelik özel olarak tasarlanmış sayfalardır. ‘Landing Page’lere yönlendirilen tüketici mutlaka bir aksiyonla karşılaşır. Bu aksiyon; form doldurmak, video reklam izlemek, bir açıklama okumak veya bir ürün satın almak gibi çok çeşitlendirilebilir. Aksiyonlardaki temel amaç bir geri dönüşüm sağlamaktır. ‘Landing Page’lerdeki en önemli ayrıcalık ise bu geri dönüşümlerin ölçülebilir olmasıdır. Bu sayede yatırımlarınızın, karlılığınıza olan etkisini görebilirsiniz.

Başarılı bir ‘Landing Page' nasıl olmalıdır?

Doğru Tasarım - Online reklam harcamalarınızın geri dönmesini istiyorsanız, ‘Landing Page’ tasarımına çok önem vermeniz gerekir. Tüketici, yönlendirildiği sayfada eğer yeterince dikkat çekici bir sayfayla karşılaşmazsa, ekranı anında kapatabilir ve bu tüketiciden geri dönüş almanız söz konusu olamaz.

Doğru İçerik – Tüketicinizi tanımanız, sayfada neyle karşılaşmak istediğini doğru tahmin etmeniz her şeyden önemlidir. Sayfanın kurgusu bu noktada önem kazanır. Sırasıyla ilk karşısına çıkacak görsel veya müzik veya video veya yazı iyi planlanmalıdır. Mümkün olduğunca sade, az ve öz içeriğa sahip olmalıdır. Hatta kimi zaman sayfanıza gelen kişiye isimle hitap etmek, kişiye özel mesajlar kullanmak gibi detaylar büyük farklar yaratır.




Hız – Sayfa mutlaka hızlı yüklenmeli, tüketiciye bu noktada vakit kaybettirmemelidir. Aksi halde, tüketici beklemez ve başka sayfaya geçer. Bu nedenle içeriğin çok yoğun olmaması da önemlidir.

Doğru Analiz – Sayfanın geri dönüşüm oranları mutlaka takip edilmelidir. Gelen tüketicinin sayfada kaç dakika kaldığı hangi noktada sayfayı terk ettiği özenle incelenmeli ve bu şekilde gereken noktalarda iyileştirmeler yapılmalıdır. Buradaki en büyük şans tüm aktivitelerin takip edilebiliyor olmalısıdır.

Doğru Strateji – Gerek tasarım, gerek verilen mesaj bağlamında, ‘Landing Page’ler mutlaka markanın stratejisine paralel, kurumsal kimliğiyle uyumlu bir görsellikte olmalıdır. Aksi halde, markadan bağımsız bir görüntü çizen bir ‘Landing Page’in markanıza katkısını beklemek çok doğru olmaz.