100

Google Keep Nedir? Nasıl Kullanılır?

Google Keep Nedir? Nasıl Kullanılır?

Dünyanın hemen her noktasında kullanılan bir arama motoru olan Google tarafından geliştirilen Google Keep hızlı, basit ve kullanışlı bir not alma servisi olarak görev alıyor. Google Keep uygulaması, uyumlu olduğu sürece hem cep telefonları hem de bilgisayarlarda kullanılarak büyük bir avantaj sağlıyor. Özellikle Android tabanlı cihazlarda popüler uygulamalardan biri arasına giriyor.

Temel olarak mantığı not alma olarak görülürken işlevi, bilgisayarlarda veya Android olan diğer cihazlarda sıkça kullanan kişilerin günlük hayatını kolaylaştırmak oluyor. Yazılı, resimli ve sesli olarak not almanın yanı sıra onay listesi (checklist) gibi farklı türdeki not alma özelliğine sahip oluyor. Bu özellik ile çeşitlilik sağlayan uygulama, kullanılabilirliğini artırmakla birlikte her türlü ihtiyaca cevap veriyor.

google-keep-nedir

Özellikle mobil – desktop entegrasyonu ile bilgisayar üzerinden alınan notları, daha sonra kolay bir şekilde telefonda görüntüleme ve değiştirme işlemi gerçekleştirebiliyor. Böylece notlar, nereye gidilirse gidilsin kullanıcının yanında olarak, daima kontrole hazır halde muhafaza edilebiliyor. Bu uygulamayı bilgisayarda eklenti tarzında kullanabilmek için indirme işlemi gerçekleştirilirken aynı zamanda Android cihazların market servislerinden de faydalanılabiliyor.

Uygulamalar açıldıktan sonra mail hesapları ile giriş yaparak Google Keep senkronizasyon işlemi de gerçekleştirilmiş oluyor. Sonrasında sesli, görüntülü ve yazılı notlar oluşturulabiliyor ve onay listeleri hazırlanabiliyor. Çeşitli görsel ayarlar ile yazıların renklerine kadar ayarlama yapılabiliyor. İşlevsel açıdan da etkinliğini gösteren uygulama, indirildiği cihazda fazla yer kaplamadan kullanılabiliyor.

google-keep-nedir

Google Keep Nasıl İndirilir?

Android cep telefonları ve tabletler başta olmak üzere masaüstü ya da laptop bilgisayarlara indirilebilen Google Keep notlar uygulaması ile günlük işlerin hepsi daha planlı ve programlı oluyor. Uygulama indirme mağazalarından kolayca indirilen ve ardından kurulumu yapılan uygulama, telefon ve bilgisayar arasında senkronize bir çalışma gerçekleştirme fırsatı da sunuyor.

Akılda olan notları kayda alma ve bu kayıtları istendiği zaman arkadaş ve aile bireyleri ile paylaşma imkânı tanıyan Google Keep, hareket halindeyken sesli olarak oluşturulan notları otomatik olarak yazıya dönüştürüyor. Bunun haricinde herhangi bir poster, doküman ya da makbuzun fotoğrafı çekildiğinde de uygulama üzerinden kolayca düzenleme yapılabiliyor.

google-keep-nasıl-indirilir

Notlar, listeler ve fotoğraflar eklenen uygulamaya her an istenen yerden kayıtta bulunulabiliyor. Sesli not özelliği ile anlık olarak kayıt gerçekleştiriliyor ve Keep, bu sesi direkt olarak yazıya dönüştürüyor. Bu özelliğin yanı sıra tutulan notlar arasından istenenler aile veya arkadaşlar ile paylaşılarak gerçek zamanlı olarak birlikte çalışılabiliyor ve planlar hızlı bir şekilde yapılabiliyor.

Notları pratik ve hızlı bir şekilde düzenleme ve işe geri dönme avantajı sağlayan Google Keep uygulamasında girişler renklerle kodlanabiliyor veya notlara çeşitli etiketler eklenebiliyor. Kaydedilen her notu bulabilme açısından basit bir arama gerçekleştirmek yeterli oluyor. Telefon, tablet ve bilgisayarlara indirilebilen ve giyilebilir Android cihazların hepsinde çalışan Keep, yüklenen notları tüm cihazlarda senkron bir şekilde işliyor.

4

Market alışveriş listesi, konuma dayalı hatırlatıcı oluşturma, çalışma programı oluşturma ve iş planı yapma gibi birçok amaca karşı kullanılan Google Keep Chrome üzerinde eklenti olarak eklenebiliyor ve kullanmak istenen anda kolayca ulaşılabilir bir noktada oluyor. Böylece daha etkili bir şekilde notları etiketlerle organize etme olanağı sunuluyor. Düzenli olarak yapılması gerekenler için de hatırlatıcı özelliği kullanılabiliyor.

Google Keep Nasıl Kullanılır?

Not tutma ve liste hazırlama uygulaması olarak kullanılan Google Keep, Android ya da iOS cihazlar üzerinden indirilerek kullanılıyor. Google tarafından ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan uygulama, indirildikten sonra kolay bir şekilde kullanılıyor. Mobil uygulama indirildiğinde öncelikle bir “Gmail” hesabı ile giriş yapılması isteniyor. Bu aşamada hesap ekleme işlemi dikkatli bir şekilde yapılıyor.

google-keep-nasıl-kullanılır

Mail hesabını doğru bir şekilde açmak, tüm platformlar üzerinde notların eş zamanlı olarak kullanılmasını sağlıyor. Google Keep masaüstü uygulaması olarak indirilip, bilgisayar üzerinden kullanılırken bir yandan cep telefonu ya da tablet üzerinden gerçek zamanlı olarak takip edilebiliyor. Hesap ekleme sürecinin sonrasında ana ekrana giriş yapılıyor ve çeşitli özellikler doğrudan bu ekrandan kullanılıyor.

Sol alt kısımdaki “Not Alın” bölümünden notlar alınıyor ya da sağ alt köşedeki ikonlardan el yazısı, sesli not alma, liste ya da görüntü ekleme özelliğinden faydalanılabiliyor. Notların söz konusu panoya işaretlenmesi ve alternatif özellikler sağ üst bölümdeki ikonlar ile yapılıyor. Bir diğer özellik de notların renklendirilebiliyor olması.

google-keep-nasıl-kullanılır-2

Bu özellik ile kaydedilen notların renkleri değiştirilmek istendiğinde notun ya da listenin seçilmesi gerekiyor. Ardından üst bölümde yer alan palet ikonuna basmak yeterli oluyor. Renk paletinden renk seçerek uygulamayı kullanmaya devam edilebiliyor. Aynı zamanda renk paleti ikonunun yer aldığı bölümde notlar içinde arama, panoya ekleme ve etiket ekleme gibi özellikler de atanabiliyor.

Özellikler arasında yer alan etiket ekleme sayesinde konulara göre notlara sınıflandırabiliyor ve pratik bir kullanım alışkanlığı geliştirilebiliyor. Alınan tüm notlar ve oluşturulan listeler gerek Android gerek iOS gerekse de masaüstü uygulamaların eş zamanlı olarak bağlı olan hesap üzerinde yer alıyor. Son derece pratik bir uygulama olan Keep, mevcut özellikleriyle kullanıcıların kullanımına sunuluyor.

zamanlı kullanım özelliği olan uygulamanın, Google Drive entegrasyonu ile bulut üzerinden liste takibi yapmak ve not tutmak da Google’ın Keep ile sunulan önemli detay ve özelliklerinden biri oluyor. Google Keep Windows 10 sistemli bilgisayarlar başta olmak üzere tüm cihazlarda bu özelliklerini eksiksiz bir şekilde kullanma fırsatı tanıyor.

Google Keep Giriş Nasıl Yapılır?

Google Keep uygulaması kullanılacak olan tüm cihazlara ilgili yerden indirildikten ve kurulumu yapıldıktan hemen sonra “Gmail” adresi ile giriş yapılabiliyor. Google Keep şifre koyma işlemi sonrasında mail adresi ve şifre ile girilen uygulamaya, tüm cihazlardan aynı hesapla girildiği zaman kalınan yerden işe devam edilebiliyor ve her an güncel olarak işlem gerçekleştirilebiliyor.

google-keep-giriş-nasıl-yapılır

Öne Çıkan Özellikleri Nelerdir?

Sadece mobil cihazlar için hazırlanmış bir not alma uygulamasından fazlasını gerçekleştiren uygulama, birçok özellik ile kullanıcılara avantaj sağlıyor. Liste oluşturma sistemi bu özelliklerin başında yer alıyor. Yapılacaklar listesi olarak da kullanılan özellik sayesinde kullanıcılar Keep üzerinden notları sıralı hale getirmek için işaretleyebiliyorlar. Kullanışlılık açısından öne çıkan özellik de senkronizasyon özelliği oluyor.

Google hesabıyla girilen Keep uygulamasındaki verilerin tamamı sunucularda tutulmaya başlıyor. Böylece istenen zamanda herhangi bir cihaz üzerinden yapılan değişiklik diğer cihazlarda da eş zamanlı olarak güncelleniyor. Bunun yanı sıra renkli not sayfaları ve notlar üzerinde farklı eklemeler yapılabilmesi de uygulamanın dikkat çeken özelliklerinden biri oluyor.

google-keep-öne-çıkan-özellikler

Kullanım açısından verimliliği artıran bu özellik ile renkli not kâğıtları sunuluyor ve not içerisinde önemli olan noktaları vurgulama adına üstü çizili yazılar hazırlanabiliyor. Aynı zaman notlara video ve fotoğraf eklemek de mümkün oluyor. Fotoğraflar üzerine notlar kaydetmek ve ses kaydı oluşturmak da Keep uygulamasıyla kullanıcılara sunulan bir özellik olarak yerini alıyor.

Ses ile yazdırma özelliği sayesinde klavye kullanımına gerek duyulmadan not almanın kolaylığını sunan uygulama, alınan notlara hatırlatıcı ekleyerek not ve listeleri öne çıkarma olanağı tanıyor. Ayrıca Google Keep yedekleme özelliğiyle de tutulan tüm notlar güvenli bir şekilde muhafaza edilebiliyor. Klasik not alma ve liste hazırlama alışkanlıklarını geride bırakan uygulama, dijital ortamda aktif bir kullanım sağlıyor.