100

Google Dijital Atölye

Google Dijital Atölye

Günümüzde dijital dünyanın dilinden anlamak ve dijital araçlara hakim olmak çok önemli. Bu nedenle birçok insan kişisel gelişim sağlamak için çeşitli kurslara giderek bu alanda nitelik kazanmak için çaba sarf ediyor. Dijital teknolojilerin öncü markalarından biri olan Google da Türkiye’nin resmi kurumlarıyla iş birliği halinde online eğitimler sağlıyor.

Google’ın eğitim aracı Google Dijital Atölye, dijital dünyada markanız veya bireysel işleriniz için yeteneklerinizi geliştirebileceğiniz oldukça nitelikli ve kullanımı tamamen ücretsiz olan bir uygulamadır. Online olarak gerçekleştirilebilen eğitimler, farklı kategorileri kapsıyor. Çeşitli kategorilerdeki her bir ders için eşsiz olarak hazırlanan sınavlarla kazanımlarınızı geliştirmeniz ve test etmeniz de mümkün.

Google Digital Atölye Nedir?

Google, 2015 yılında, insanların bir iş bulması, kariyerlerini ilerletmesi veya işlerini büyütmesi için faydalı nitelikleri kazanmalarını sağlamak için Avrupa’da Büyüme Motoru adı altında bir hareket başlattı. Böylelikle 2021 itibarıyla yaklaşık olarak 1 milyon kişiye dijital dünya hakkında eğitim verildi. Bu eğitimler, “Google İçerik Atölye nedir?” sorusunun cevabı olarak gösterilebilir.

Şirket, Google Dijital Atölye aracılığıyla Google ya da Google dışındaki platformlar üzerinde kişiselleştirilmiş öğrenim planları sunan çeşitli ücretsiz kurs hizmetleri sağlıyor. Atölyenin en popüler kursu ise dijital pazarlama kursudur ve bu kursu alanlara, dijital pazarlama yeterliliklerini iş arayışlarında sergileyebilmeleri için IAB Europe tarafından tanınmış bir Dijital Atölye Sertifikası sunmaktadır.

Google Dijital Atölye, hem iş arayanların hem de işverenlerin hizmetinde çalışan bir uygulamadır. Sertifika konusundaki çeşitli imkanlar, bu doğrultuda sağlanmıştır. Örneğin dijital sertifikanız benzersiz bir kod ve URL adresine sahip olduğu için teyit edilmesi mümkün olacak şekilde oluşturulmuştur. Profesyonel bir şekilde tasarlanan sertifikanızı özgeçmişinizde veya LinkedIn gibi platformlarda sergileyebilirsiniz.

Google Dijital Atölyenin Amacı Nedir?

Google, günümüzde popülaritesi olağanüstü bir şekilde artmakta olan dijital teknolojileri kullanan insanların internetin avantajlarından faydalanmasını amaçladığını belirterek atölye eğitimlerini sunmaya başlamıştır. Bu gayenin gerçekleştirilebildiği takdirde bireylerin, işletmelerin ve hatta ekonomilerin büyüyebileceğini öngören Google, bu teknolojik büyümeden her bireyin ve işletmenin yararlanması gerektiğini savunarak herkesi ücretsiz olarak eğitimleriyle buluşturmayı hedeflemiştir.

Google İçerik Atölye Dersler Nasıl İşleniyor?

Google Dijital Atölye kapsamındaki bütün dersler, tamamen çevrim içi ortamda gerçekleştiriliyor. Eğitimin içerdiği dersler modüller halinde yer alıyor ve modüllerin her biri yaklaşık olarak bir saat gibi bir sürede tamamlanabiliyor. Dersleri tamamlayan kullanıcılar yine online şekilde tamamen derslerde işlenen konulardan oluşan içeriğe sahip bir sınava tabi tutuluyorlar.

Atölyede yer alan eğitimler video şeklinde sunuluyor. Kolayca ilerlemenizi sağlayan çeşitli ipuçlarıyla derslerin kalıcı bir etki bırakması sağlanıyor. Ayrıca her konuya özel değerlendirme sınavları da mevcut. Ücretsiz olan bu derslere erişim konusunda da herhangi bir kısıtlama getirilmiyor. Eğitimi alan kullanıcılar sınırsız bir şekilde konuları yeniden irdeleme imkanına sahipler.

Ayrıca atölyede yer alan bütün derslerde başarınızı taçlandıran bir rozet sistemi yer alıyor. Eğitim alan kullanıcılar, başarılı bir şekilde tamamlamış oldukları konuların ardından uygulama tarafından dijital bir rozet ile ödüllendiriliyorlar. Bu dijital rozetleri önemli kılan şey ise dünya çapında tanınan Openbadges tarafından geçerliliği onaylanan rozetler olmalarıdır.

Google Dijital Atölye Hangi Dersler Var?

Google Dijital Atölye Kursları, farklı alanlarda çeşitli uzunluklarda eğitim imkanları sunar. Bütün derslerin temel amacı kişisel ve ticari kimliğinizi dijital ortamda en iyi şekilde temsil etmenizi sağlamaktır. Bu platformda dijital araçların kullanımından topluluk önünde konuşma yeteneğinize kadar birçok farklı konuda kendinizi geliştirebilirsiniz. Bu derslerden ayrıca bahsetmekte de yarar var.

Google İçerik Atölye Dijital Pazarlama Kursları

Bu kategori, ücretsiz sertifikasyon imkanı sunan “Dijital Pazarlamanın Temelleri” eğitiminin yanı sıra online bir işletme sahibi olma, müşteriler tarafından internette kolayca bulunabilme, işletmenizi online reklamla tanıtma, işletmenizi yurt dışına açma ve müşterilerinizle interaktif bir şekilde iletişim kurabilme ve Google Ads araçlarını yetkin bir şekilde kullanabilmeniz konusunda çeşitli eğitimleri kapsar.

Google İçerik Atölye Kariyer Geliştirme Kursları

Atölyenin kişisel gelişim odaklı bu kategorisinde kendinizi özgüvenli bir şekilde tanıtmak, bir sonraki iş fırsatına hazır olmak, iş yerinizdeki üretkenliğinizi arttırmak, etkili bir şekilde network oluşturmak, işletme iletişimine hakim olmak, hikaye ve tasarımla iletişim kurmak, topluluk önünde konuşmak ve dijital dengeye giriş konusunda kendinizi geliştirebileceğiniz çeşitli dersler mevcuttur.

Google İçerik Atölye Veri ve Teknoloji Kursları

Atölyenin bu kategorisi daha çok teknik detaylara ve altyapıya yönelik çeşitli eğitimler sunmaktadır. Bu alanda alabileceğiniz temel kodlama eğitimleri, makine öğreniminin temelleri eğitimleri ve işletmenizin online ortamdaki güvenliğini sağlamak için gerekli olan eğitimlerle birlikte dijital dünyadaki güvenliğinizi arttırmak için gerekli teknik detaylar konusunda nitelikli bir konuma ulaşabilirsiniz.

Google İçerik Atölye Dijital Güvenlik Kursları

Google Dijital Atölye’nin yalnızca bir adet kısa eğitim içeren bu kategorisinde “Dijital Güvenliğe Giriş” dersini alarak kendi kişisel kimliğiniz veya markanızı dijital dünyanın olası tehditlerine karşı korumayı öğrenebilirsiniz. Bu eğitim size dijital ortamda güvenliğinizi ve gizliliğinizi sağlamanızla birlikte kötü amaçlı virüsleri tanımanız konusunda da olanak sağlar.

Google Dijital Atölye Nasıl Katılırım?

Google Digital Atölye giriş ve derslere katılım için bir Google hesabınız olması yeterlidir. Sahip olduğunuz herhangi bir hesapla oturum açtıktan sonra Google Dijital Atölye sayfasında gerekli adımları yönergeler eşliğinde uygulayarak derslere ulaşabilirsiniz. Dijital Atölye’de kendiniz için uygun olan eğitimleri ve programları belirledikten sonra derslere katılım sağlamak için hazır olursunuz.

Google Dijital Atölye Sertifika Veriyor Mu?

Google Dijital Atölye, sertifikasyon imkanına sahip olan dijital pazarlama eğitimlerinin sonunda doğru Google dijital atölye cevapları ile sınavı tamamlayan kullanıcılara sertifika vermektedir. Bu sertifikayı e-posta olarak size iletecek olan Google, aynı zamanda dilediğiniz zaman PDF formatındaki sertifikanıza ulaşabilme imkanını sunar.

“Google dijital atölye sertifikası ne işe yarar?” sorusunun cevabı ise çeşitli iş görüşmelerinde sağlayacağı fayda ile ifade edilir. Atölyenin eğitimleri uluslararası anlamda itibarı olan kurumlar tarafından tanındığı için bu eğitimleri başarıyla tamamlamış olan kullanıcıların özgeçmişleri ve iş bulma ihtimalleri, bu durumdan olumlu bir şekilde etkilenecektir.

Google Dijital Atölye’nin Resmi Bir Karşılığı Var Mı?

Türkiye’de Google Dijital Atölye, devletin çeşitli kurumlarıyla entegre bir şekilde çalışmaktadır. Google Dijital Atölye MEB işbirliğiyle ortaöğretim öğrencilerine yönelik eğitim sunmaktadır. Geçtiğimiz aylarda faaliyete geçen uygulamada 25 adet eğitim yer almaktadır. Her yıl farklı şekilde sınavlar hazırlandığı için Google Digital Atölye cevapları 2021 yılında da değişiklik göstermektedir.

Google Digital Atölyeye Giriş Nasıl Yapılır?

Google Dijital Atölye’ye giriş yapmak için mevcut Google hesabınızın kullanıcı adı ve şifresini kullanarak dilediğiniz zaman her yerden eğitimlere ulaşabilir ve çalışmalarınızı sürdürebilirsiniz. Mevcut eğitimlerin sonunda sınavları başarıyla tamamlamanız gerektiğini unutmamalısınız. Sınavlar hakkında fikir edinebilmek için Google Digital Atölye final sınavı cevapların 2021 yılında nasıl olduğunu incelemenizde yarar vardır.